TEKENLESSEN VOOR VOLWASSENEN

Voor beginners en gevorderden

Tijdens de eerste lessen proef je van verschillende tekentechnieken (potlood, pastelkrijt, houtskool, aquarelpotlood, pen en inkt) en schilderstechnieken (koffie, ecoline, acrylverf en olieverf) en ontdek je hun mogelijkheden.

Hierna combineren we deze technieken met verschillende materialen zoals handgeschept papier, krantenpapier, stukjes stof, bladgoud, takjes en structuurpasta. Inspiratiebronnen: figuren, dieren en illustraties van verschillende illustratoren, bomen en landschappen, vaak sprookjesachtig en feeëriek. In deze tekenlessen ontdek je ook alles over kleur: kleuren mengen, kleurcontrasten, kleurtinten, warme en koude kleuren, ... en leer je hoe je van figuratief naar abstract kan gaan.

Het waarnemen is een vertrekpunt: we werken vanuit foto's maar telkens met ruimte voor eigen interpretatie en creativiteit. We werken op verschillende dragers: papier, hout, doek en karton, klein en groot formaat.

Woensdagavond van 19.30 uur tot 22 uur: voor beginners en gevorderden

VOLZET

Donderdagavond van 19.30 uur tot 22 uur  

VOLZET    

Vrijdagvoormiddag van 9.30 uur tot 12 uur    

VOLZET


De kostprijs voor 10 lessen is: 200 euro, alle basismaterialen inbegrepen uitgezonderd schilderdoek en schilderkarton*


*Basismaterialen: potlood, houtskool, pastelkrijt, inkt, acrylverf, olieverf, papier, hout, lijm, ecoline, aquarelkleurpotloden, ...                                                  

De schildersdoeken/schilderskarton kan je ter plaatse aankopen aan een gunstig tarief of in een winkel naar keuze.

Wil je graag deelnemen? Reserveer snel een plaats via mail: info@vivelafleur.be

Via mail ontvang je een bevestiging, alle betalingsinfo en data van de lessenreeks. Je inschrijving is pas geldig na ontvangst van het lesgeld. Inschrijven kan enkel voor een volledige lessenreeks. Het lesgeld is bindend en wordt niet terugbetaald.

In januari 2021 starten nieuwe tekenlessen!

Alle plaatsen zijn op dit moment gereserveerd op woensdagavond,donderdagavond en vrijdagvoormiddag maar je kan je naam altijd op de wachtlijst laten plaatsen.

Vanaf het moment er een plaats vrijkomt, krijg je een seintje!


NIEUW! 

LESSENREEKS TEKENEN/SCHILDEREN VOOR BEGINNERS


Omdat er zoveel vraag is naar tekenlessen voor volwassenen, zal ik binnenkort ook op dinsdagvoormiddag en/of dinsdagavond een lessenreeks organiseren:-)

Meer info volgt gauw!

Lessenreeks: DE MENSELIJKE FIGUUR als inspiratiebron: realistisch en abstract, tekenen en schilderen. (10 lessen)

Deze lessenreeks zal doorgaan op woensdagavond van 19.30 tot 22 uur.

Data: januari 2022, VOLZET!

In deze lessenreeks starten we met een close-up van een gezicht en leer je de verschillende onderdelen tekenen: ogen, neus, mond en oren.

Daarna maken we een portret van een persoon naar keuze.  Je maakt kennis met de verhoudingen van een figuur en werken illustratief (naar het voorbeeld van het werk van enkele illustratoren), realistisch (fotomateriaal) en abstract (eigen creatie).

Technieken die aan bod komen: potlood, pastelkrijt, inkt, ecoline, waterverf en acrylverf.

Kostprijs: 220 euro voor 10 lessen, inclusief alle materialen uitgezonderd schilderdoeken.Creatie: Birgit Lambrechts
Creatie: Birgit Lambrechts
Creatie: Joske Honée
Creatie: Joske Honée