TEKENLESSEN VOOR VOLWASSENEN

Voor beginners en gevorderden

Tijdens de eerste lessen proef je van verschillende tekentechnieken (potlood, pastelkrijt, houtskool, aquarelpotlood, pen en inkt) en schilderstechnieken (koffie, ecoline, acrylverf en olieverf) en ontdek je hun mogelijkheden.

Hierna combineren we deze technieken met verschillende materialen zoals handgeschept papier, krantenpapier, stukjes stof, bladgoud, takjes en structuurpasta. Inspiratiebronnen: figuren, dieren en illustraties van verschillende illustratoren, bomen en landschappen, vaak sprookjesachtig en feeëriek. In deze tekenlessen ontdek je ook alles over kleur: kleuren mengen, kleurcontrasten, kleurtinten, warme en koude kleuren, ... en leer je hoe je van figuratief naar abstract kan gaan.

Het waarnemen is een vertrekpunt: we werken vanuit foto's maar telkens met ruimte voor eigen interpretatie en creativiteit. We werken op verschillende dragers: papier, hout, doek en karton, klein en groot formaat.

Donderdagavond van 19.30 uur tot 22 uur        (25 lessen)

Vrijdagvoormiddag van 9.30 uur tot 12 uur     (25 lessen)

Woensdagavond van 19.30 tot 22 uur                  (2 x 10 lessen of 1 x 20 lessen)


Een lessenreeks van 25 lessen op donderdag of vrijdag: 395 euro, alle basismaterialen inbegrepen uitgezonderd schildersdoeken en schilderskarton*

*Basismaterialen: potlood, houtskool, pastelkrijt, inkt, acrylverf, olieverf, papier, hout, lijm, ecoline, aquarelkleurpotloden, ...                                                   De schildersdoeken/schilderskarton kan je ter plaatse aankopen aan een gunstig tarief of in een winkel naar keuze.

.

Wil je graag deelnemen? Reserveer snel een plaats via mail: info@vivelafleur.be

Via mail ontvang je een bevestiging, alle betalingsinfo en data van de lessenreeks. Je inschrijving is pas geldig na ontvangst van het lesgeld. Inschrijven kan enkel voor een volledige lessenreeks. Het lesgeld is bindend en wordt niet terugbetaald.

De volgende lessenreeks op donderdag en vrijdag start eind september 2019.

De lessenreeks op woensdag start in november 2019.

Inschrijven kan vanaf 15 juni 2019.

NIEUW!

Vanaf september 2019 staat er een lessenreeks "illustratieve tekentechnieken" op het menu.

Deze lessenreeks zal doorgaan op woensdagavond van 19.30 tot 22 uur.

Data: 18 september - 25 september - 2 oktober - 9 oktober - 16 oktober 2019

In deze reeks zal je leren hoe je een tekening kan opbouwen tot een illustratie. Door eerst een basis tekenen onder de knie te krijgen (perspectief, schaduw aanbrengen, stileren en kleurenleer) leer je elke les met een andere techniek werken.

In deze 5 lessen maak je kennis met volgende materialen en technieken: aquarelkleurpotloden, fineliners, ecoline, pen en inkt, aquarelverf, acrylverf en collagetechnieken.

Thema's die aan bod komen: vogels en botanische illustraties, gezichtsuitdrukkingen en emoties, motieven tekenen, opbouw van een figuur als illustratie, een gedicht of tekst illustreren.

Kostprijs: 135 euro voor 5 lessen, alle materialen inbegrepen.


Gemaakt in atelier Vive la fleur, illustratie Hilde Van Steenwinkel
Gemaakt in atelier Vive la fleur, illustratie Hilde Van Steenwinkel